Update coronamaatregelen

Vorige week vrijdag heeft de overheid nieuwe maatregelen bekend gemaakt om het coronavirus te bestrijden. Ook Merwestein heeft inmiddels haar coronaprotocollen bijgewerkt. We kunnen nog steeds blijven zwemmen, maar er verandert wel iets voor de ouders/begeleiders.

Geen publiek bij het zwemmen

Vanaf zaterdag 13 november is publiek bij het sporten niet meer toegestaan. Dat geldt helaas ook voor ouders die tijdens onze zwemlessen willen blijven kijken. Ouders/begeleiders mogen hun kind nog wel begeleiden bij het omkleden en tot de zwemzaal, maar mogen tijdens de zwemlessen niet meer op de zaal blijven kijken. Je mag dan nog wel kijken vanuit het restaurant-café van Merwestein, op de 1e verdieping.

Ouders die met hun kind komen vrijzwemmen, mogen na de zwemlessen natuurlijk wel omgekleed de zwemzaal op.

Algemene regels

Daarnaast gelden nog steeds dezelfde algemene regels en adviezen. Dat betekent bijvoorbeeld dat we aanraden om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden. Ook is nog steeds een corona-toegangsbewijs verplicht om Merwestein binnen te komen. Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen, ook als je gevaccineerd bent. Heb je een negatieve testuitslag, dan ben je daarna weer welkom in het zwembad. Het dragen van een mondkapje is verplicht in de hal van Merwestein.

Diplomazwemmen op 18 december

Op zaterdag 18 december zwemmen de kinderen weer af voor een diploma of certificaat! We zijn al druk bezig met de voorbereiding, en hopen natuurlijk dat het dan weer toegestaan is om ouders als publiek in het zwembad te hebben. We zullen in ieder geval zorgen dat er foto’s worden gemaakt van het afzwemmen, zodat iedereen die dat wil er van kan nagenieten.

Als er wel publiek is toegestaan, willen we het natuurlijk niet te druk maken in het zwembad. Er kunnen dan per gezin twee ouders/begeleiders bij het afzwemmen kijken. We laten alle ouders/begeleiders zo snel mogelijk weten of dit inderdaad mogelijk is.