Recreatief zwemmen

De Stichting Blauwe Vogel ’74 biedt kinderen met een beperking de mogelijkheid om te komen zwemmen. Natuurlijk mogen ouders, broertjes en zusjes ook mee komen doen!

Onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers wordt er gezwommen in diep en ondiep water. Naast het golfslagbad en het wedstrijdbad kunnen kinderen gebruik maken van de glijbaan, de duikplank en de wildwaterbaan. Ook hebben we diverse spelmaterialen om mee te spelen.

Het recreatief zwemmen is elke zaterdag van oktober t/m april in het zwembad van Sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. Dat kan van 11.45 uur tot 14.00 uur.

Jaarlijks organiseren wij een thema zwemfeest eind december of begin januari. Met allerlei leuke spelletjes in en om het water. Met voor iedereen wat te drinken en natuurlijk oliebollen.

Zwemles

Het is voor alle kinderen belangrijk dat ze zichzelf kunnen redden in het water. We bieden daarom op kleine schaal en alleen op advies van onze zwemdocenten ook zwemlessen aan. Bij onze zwemlessen staat plezier in het zwemmen voorop. Het gaat er dus niet om om zo snel mogelijk een diploma te halen, maar om op leuke wijze en passend bij het kind te leren bewegen in en rond het water.

Met onze enthousiaste vrijwilligers en opgeleide zwemdocenten kijken we graag samen met ouders/verzorgers wat er mogelijk is om kinderen te helpen in hun ontwikkeling. Het recreatieve zwemmen, ouders/verzorgers samen met het kind, is daarbij de basis. Wij denken namelijk dat een kind daar uiteindelijk het meeste van leert en veel zelfvertrouwen uit haalt. In overleg met zwemdocenten is het ook mogelijk – als er plek is – om te kijken of zwemles naast het recreatief zwemmen voor uw kind kan helpen.

Eigen bijdrage 2023-2024

Wil je lid worden bij de Blauwe Vogel ’74? Dan betaal je per jaar de seizoensbijdragen. Krijg je ook zwemles, dan komen die kosten nog bij de seizoensbijdrage.

Seizoensbijdrage per deelnemer€ 75,-
Seizoensbijdrage 2e gezinslid€ 55,-
Seizoensbijdrage 3e gezinslid€ 35,-
Seizoensbijdrage 4e gezinslid€ 17,50
Meezwemmende ouder€ 55,- Gratis!
Zwemles per deelnemer€ 100,-