Nieuw seizoen: meer recreatief, minder zwemles

Samen met de vrijwilligers van de Blauwe Vogel ’74 heeft het bestuur teruggekeken op het afgelopen seizoen. Het was een heel goed seizoen, maar we hebben ook gemerkt dat er veel wordt gevraagd van onze vrijwilligers. Dat komt onder meer doordat we meer vrijwilligers nodig hebben dan er nu zijn. Als je als ouder/verzorger graag een paar zaterdagen per seizoen zou willen helpen, is dat natuurlijk heel fijn! Ook als je (nog) niet weet hoe je zou kunnen helpen. Vraag vooral een van de vrijwilligers om meer informatie.

Een andere reden dat het erg druk was voor de vrijwilligers, is dat er erg veel tijd gaat zitten in het geven van zwemlessen. De Blauwe Vogel ’74 is al bijna 50 jaar geleden opgericht om vooral recreatief te zwemmen, zodat ouders en kinderen samen kunnen genieten van het water, samen plezier kunnen hebben en samen kunnen ontspannen. De zwemlessen zijn belangrijk voor de veiligheid, maar onze stichting is niet bedoeld om zoveel mogelijk zwemlessen te geven.

Daarom gaan we vanaf het nieuwe seizoen weer meer tijd maken voor recreatief zwemmen, en minder zwemlessen aanbieden.

De kinderen die afgelopen seizoen zwemlessen hebben gevolgd, kunnen dat in het komende seizoen ook blijven doen.

Maar voor nieuwe deelnemers zal er minder plaats zijn om zwemlessen te volgen. We bieden dan nog steeds zwemlessen aan, maar alleen als er plek is, en alleen als onze zweminstructeurs denken dat het kind dat nodig heeft.