Zwemlessen

Het is voor alle kinderen belangrijk dat ze zichzelf kunnen redden in het water. Daarom bieden we, naast het recreatief zwemmen, ook zwemlessen aan. Bij onze zwemlessen staat plezier in het zwemmen voorop.

We geven zwemles voor kinderen vanaf 4 jaar. De lessen worden gegeven in groepjes, met veel oefeningen in spelvorm. Ons doel is dat ieder kind aan het eind van het seizoen kan afzwemmen voor een certificaat.

Onze lessen

Er wordt veel aandacht besteed aan het watervrij maken van de kinderen. Ook het leren drijven op de buik en de rug is heel belangrijk. Na deze periode van het watervrij maken is het tijd voor de volgende fase; de zwemslagen.

Verdeeld over het seizoen zijn er 3 kijklessen. De ouders mogen dan tijdens de zwemles in de zwemzaal zijn om de lessen van dichtbij te volgen. Tijdens de andere lessen kunnen ouders vanuit het restaurant de zwemles volgen.

We raden alle ouders aan om, als je kind klaar is met de zwemles, om met het hele gezin recreatief te gaan zwemmen. Door samen met je kind te spelen in het water, help je hem of haar om zich veiliger te voelen in het water.

De zwemlessen zijn elke zaterdag vanaf oktober t/m april in het zwembad van Sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. De lessen in het ondiepe bad beginnen om 10.45, de lessen in het diepe bad om 11.30.

Eigen bijdrage 2022-2023

Wil je lid worden bij de Blauwe Vogel ’74? Dan betaal je per jaar de seizoensbijdragen. Wil je ook zwemlessen, dan komen die kosten nog bij de seizoensbijdrage.

Seizoensbijdrage per deelnemer€ 70,-
Seizoensbijdrage 2e gezinslid€ 52,50
Seizoensbijdrage 3e gezinslid€ 35,-
Seizoensbijdrage 4e gezinslid€ 17,50
Meezwemmende ouder€ 50,-
Zwemles per deelnemer€ 60,-