Doelstellingen

Mytylkinderen, kinderen met een lichamelijke functiebeperking, d.m.v. "recreatieve sport en ontspanning" uit hun isolement halen en jong te leren "hun plaats in de maatschappij te veroveren" te integreren.

De Stichting tracht dit te bereiken door de kinderen:

  • Wekelijks te laten spelen en sporten, onder deskundige leiding en zoveel mogelijk met of geassisteerd door niet-gehandicapte leeftijdsgenootjes.
  • Na een bepaalde periode onder te brengen bij een jeugdafdeling van die sport- of ontspanningsvereniging waar hun interesse naar uitgaat, in eigen omgeving en indien mogelijk bij een vereniging voor validen.
  • Die vanwege hun handicap niet in staat zijn actief deel te nemen, te brengen en begeleiden naar ontspannings- en sportevenementen.
  • Te stimuleren bij hun hobby's en het realiseren daarvan, b.v. het houden van duiven, het verzamelen van postzegels, munten etc. afhankelijk van de individuele mogelijkheden van het kind.
Deze website gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze website geanonimiseerd te analyseren, zodat we onze site goed kunnen inrichten.
Accepteren Liever niet